Sylvia behaalt OncoNet toetsen

Onlangs behaalde onze fysiotherapeut Sylvia de toetsen van OncoNet. OncoNet zet zich in voor goede fysiotherapie voor mensen met kanker. Daar is een speciaal trainingsprogramma voor ontwikkeld, waar Sylvia nu volledig in getraind is. Hierdoor kan ze mensen met kanker, tijdens of na de behandeling, goed ondersteunen. Als u (zware) behandelingen tegen kanker moet ondergaan, of ondergaan heeft, is het logisch dat u niet meteen denkt aan het op peil houden van uw conditie. Maar toch is het zinvol om daarbij stil te staan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het veel voordelen heeft om tijdens de behandeling tegen kanker een speciaal daarvoor ontwikkeld trainingsprogramma te volgen.

Hoe werkt het?
Onder leiding van Sylvia volgt u een programma dat voor u op maat gemaakt wordt en bestaat uit een combinatie van kracht- en conditietraining. Daarnaast krijgt u advies over hoe u thuis op een verantwoorde manier aan uw conditie kunt werken en zo actief mogelijk kunt blijven. Sylvia is speciaal opgeleid om training te geven aan mensen tijdens of na de medische behandeling tegen kanker. Zij weet wat kanker(behandelingen) met het lichaam en de conditie doen en tegen welke beperkingen u kunt aanlopen. Daardoor kan zij goed inschatten wanneer u er verstandig aan doet om een tandje bij te zetten, of juist gas terug te nemen. Ook kan zij adviseren of er misschien meer nodig is dan alleen werken aan fitheid, en indien nodig verwijzen naar een fysiotherapeut met specifieke aanvullende deskundigheid of een diƫtist.

Lees meer over dit behandelprogramma en de vele voordelen van trainen tijdens en na de medische behandeling op www.onconet.nl

Bron: OncoNet