KB Sportgeraleerde klachten

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is vaak geïndiceerd bij acute klachten aan het bewegingsapparaat, zoals knie, enkel en schouder. Bent u gevallen, heeft u een botsing gehad of een misstap gemaakt? Heeft u een chronische blessure, vaak terugkerende klachten of onbegrepen pijnklachten? Dit kunnen allemaal redenen zijn om sportfysiotherapie in te schakelen.

Sportfysiotherapie is een erkend specialisme binnen het domein Fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut is een professional met gevorderde kennis en kwaliteiten op het gebied van veilige deelname aan fysieke activiteiten. Een sportfysiotherapeut is in staat om revalidatie- en trainingsinterventies aan te passen met als doel het voorkomen van blessures. Daarnaast ligt de focus van sportfysiotherapie op het herstel van optimaal functioneren en het bijdragen aan verbetering van sportprestaties van sporters van alle leeftijden en mogelijkheden. Kinderen, volwassenen en ouderen op verschillende sportniveaus alsmede mensen met beperkingen die daardoor in hun participatie en/of sport belemmerd worden zijn bij een sportfysiotherapeut aan het juiste adres.

Een sportfysiotherapeut realiseert zich dat de gezondheidsvraag van een sporter zich verhoudt tot meerdere dimensies. Iemand wil zo snel mogelijk weer fit op het werk verschijnen of weer actief deel kunnen nemen aan zijn of haar sport. Onze sportfysiotherapeuten maken daarom per individu een sportanalyse om zo korte en lange termijn doelen op te kunnen stellen en het herstelproces zo optimaal te laten verlopen. Daarnaast proberen we vooral ook in kaart te brengen waarom iemand geblesseerd is geraakt.

Sportgerelateerde blessures waarvoor u bij ons terecht kunt:

  • Spierverrekking
  • Spierscheur (zweepslag)
  • Peesproblemen / irritaties aan: achillespees, kniepees, hamstring
  • Operaties na spier- of peesschade
  • Verzwikkingen
  • Scheenbeenklachten
  • En meer…

 

040-2217228