Quarantaine kwarkbrood

Onze leefstijlcoaches Janneke en Vera hebben een recept voor heerlijke ‘quarantine kwarkbrood’ voor jullie uitgeprobeerd. Een lekker en gemakkelijk recept, en nog gezond ook!

 

Zo maak je het brood

Ingrediënten:
– 250gr kwark
– 250gr speltmeel
– 1 ei
– 1 banaan
– 75gr rozijnen
– 2 tl bakpoeder
– 4 tl honing
– snuf zout
– appel (optioneel)

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snij de appel in kleine stukjes
3. Meng de banaan, het ei, de honing en de kwark in een keukenmachine goed door elkaar. Je kunt het ook met de hand doen. Prak de banaan dan goed met een vork en roer de kwark en het ei er door.
4. Meng het speltmeel, het zout, bakpoeder en de kaneel in een beslagkom.
5. Voeg het kwarkmengsel hier aan toe en meng dit goed door elkaar. Ik deed dit met een mixer met deeghaken. Het kan ook met een grote spatel en/of met de hand. Het wordt een vrij stevig en taai deeg.
6. Roer de rozijnen en appel met een lepel of spatel door het deeg.
7. Vet je bakblik goed in of bekleed het blik met bakpapier.
8. Schep het deeg in het bakblik en ‘duw’ het deeg goed aan in het blik.
9. Zet in de oven en bak gedurende 45 minuten tot een mooie cake.
10. Altijd even tussendoor kijken of de bovenkant niet te donker wordt. Elke oven is anders. Indien het te donker wordt, kun je het kwarkbrood afdekken met zilverfolie.
11. Laat afkoelen, snijd in plakjes en genieten maar!

 

Hier zie je hoe Janneke en Vera zelf aan de slag gingen