Nek- en schouderklachten

Nekklachten

Nekpijn is een klacht die vaak voorkomt. Bijna iedereen heeft minstens 1 keer in zijn leven last van pijn in de nek. Sommige mensen krijgen deze pijn terug en anderen niet. Wanneer u last heeft van pijnklachten in de nek heeft dit veel invloed op uw dagelijkse leven. Uw werkomgeving, sport en andere sociale activiteiten worden hierdoor beïnvloed.

Pijn, hoofdpijn en/of een bewegingsbeperking in de nek wordt veroorzaakt door de spieren, banden en/of kleine gewrichten in de nek. Deze pijn kan acuut ontstaan, bijvoorbeeld na een ongeval, of geleidelijk op komen zetten. Vaak gaat deze pijn vanzelf weg maar soms niet. Als de pijn niet vanzelf verdwijnt kunt u  een fysiotherapeut of manueel therapeut bezoeken. Deze kan u helpen om de pijn te verminderen en/of de beweeglijkheid van de nek te vergroten. De therapeut begeleidt u bij het vinden van de juiste oefeningen en het herstelproces.

Schouderklachten

De schouder heeft de grootste beweeglijkheid van het menselijk lichaam. Het is dan ook een van de meest voorkomende regio’s waarvoor mensen een fysiotherapeut inschakelen. hheupklachten kdd=dVoor de kleinste taken moet de schouder al zijn werk kunnen doen en dit merkt u vaak pas als u klachten gaat ervaren bij deze taken. Het is dan ook erg vervelend als u kampt met schouderklachten. Het is zelfs zo dat bijna de helft van alle mensen met schouderklachten na een jaar nog steeds klachten ervaart.  Moeite met heffen, pijnklachten, krachtverlies, tintelingen; het zijn allemaal signalen dat er iets aan de hand is. Echter, als u schouderklachten ervaart kan het zomaar zijn dat deze klachten uit de nek of elders uit de rug kunnen komen. Een gedegen onderzoek en adequate therapie zijn dan ook van groot belang voor uw herstel, dus loop er niet te lang mee rond!

Onderstaande klachten worden vaak in relatie gebracht met de schouder: 

– Peesontsteking
– Slijmbeursontsteking
– Spierzwakte van het schouderblad 
– Instabiliteit
– Nekklachten
– Hoofdpijn 

 

040-2217228