Lage rugpijn

Als u klachten heeft in uw onderrug waarvoor u twijfelt om naar de fysiotherapeut te gaan, is dat niet gek. Lage rugklachten zijn de meest voorkomende pijnklachten in de dagelijkse praktijk. Er zijn ook vele benamingen voor deze klacht, zoals acute lumbago, spit, ischialgie, ischias. Het komt vaak neer op klachten in de rug met of zonder uitstraling richting de bil of het been. Vaak is deze goedaardig en komt het neer op vastzittende spieren, gewrichten of is er misschien sprake van wat irritatie op de zenuw. Ondanks dat u uitstraling heeft in het been hoeft het dus vaak zeker niet zo te zijn dat u last heeft van een hernia.

Deze klachten kunnen erg beperkend zijn in uw dagelijkse bezigheden zoals werk, sport, huishoudelijke taken of andere bezigheden. Gelukkig zijn ze vaak goed te behandelen. Er kunnen diverse oorzaken zijn waardoor deze klachten ontstaan. Om de oorzaak en de gevolgen ervan aan te pakken zal ons team van verschillende specialisten op elk vakgebied kijken naar de meest passende oplossing voor uw rugklachten.

Maakt u zich zorgen om uw rugklachten, of weet u niet goed hoe u er mee om moet gaan? Dan is het zeker handig om eens langs te komen voor een afspraak. Met goed advies en eventueel wat behandeling komt u al vaak een heel eind!

040-2217228