Kinderfysiotherapie

kinderfyssiotherapie

Kinderfysiotherapie

Loes en Leoni zijn de kinderfysiotherapeuten in het team van Knegt & Bungelaar. Zij zijn gespecialiseerd in de behandeling van kinderen van 0 tot 18 jaar.

Als ouder kunt u zich zorgen maken over de motoriek van uw kind. Ook anderen uit de omgeving van uw kind kunnen deze zorgen hebben, zoals bijvoorbeeld school, kinderdagverblijf, sportclub, zwemclub, etc. Deze zorgen kunnen u als ouder doen twijfelen. Neem dit gevoel serieus en bespreek het met deskundigen. Deskundigen kunnen zijn de consultatiebureauarts en/of  -verpleegkundige, de jeugdarts en/of- verpleegkundige of de huisarts, maar het kan ook zijn dat u met uw vraag bij de kinderfysiotherapeut terecht komt.

Valt het volgende bij uw kind op?

 • Valt uw kind veel in vergelijking met andere kinderen?
 • Loopt uw kind met de voeten naar binnen gedraaid?
 • Trekt uw kind met één been, vooral na het sporten?
 • Heeft uw kind last van nekpijn en /of rugpijn?
 • Is uw kind op zoek naar prikkels of vermijdt hij/zij juist prikkels?
 • Heeft uw kind moeite met (netjes) schrijven? Kost dit veel energie?
 • Kijkt uw baby altijd naar dezelfde kant en begint het hoofdje af te platten?
 • Vindt uw baby het niet fijn om op de buik te liggen?

Dan kunt u zich rechtstreeks aanmelden bij de kinderfysiotherapeut. Een verwijzing van een arts is hierbij niet noodzakelijk. Na aanmelding vindt een intake plaats samen met u en uw kind.  De kinderfysiotherapeut brengt de zorgen zo goed mogelijk in beeld en gaat op zoek naar achterliggende oorzaken. Elk kind wordt individueel bekeken en indien nodig wordt contact gelegd met de omgeving, met toestemming van u natuurlijk.

Knegt & Bungelaar Kinderfysiotherapie heeft in de loop der jaren goede contacten opgebouwd in de omgeving van Waalre en Eindhoven. Wij maken onderdeel uit van het kindercentrum op de Aalsterweg in Eindhoven. Hier vindt nauwe samenwerking plaats met de kinderdiëtiste, kinderlogopediste, kinderergotherapeut en de kinderpsycholoog. Vooral met de wat complexere problemen, zoals bijvoorbeeld overgewicht en/of sensorische informatieverwerking bent u hier op het goede adres.

Satisfied: Samen sterk en gezond

Voor kinderen met overgewicht werken onze kinderfysiotherapeuten samen met een kinderdiëtist en waar nodig een kinderpsycholoog. Zij werken allen vanuit het Medisch Centrum Aalsterweg in Eindhoven. Uw kind kan begeleid worden in individueel of in groepsverband. De begeleiding in groepsverband valt onder Satisfied. Binnen dit project ontvangen kinderen met overgewicht specialistische groepsbehandelingen die gericht zijn op gezonder eten, bewegen en het krijgen van meer zelfvertrouwen.

Satisfied is een multidisciplinaire samenwerking tussen:

 • Kinderfysiotherapeut Loes Huybers en/of Leoni van Dijk van Knegt & Bungelaar Fysiotherapie
 • Kinderdietist Dominique Maan van De Dietistenpraktijk Quirina Engels
 • Orthopedagoog Paula Peters en/of Michou van Amelsvoort van GGZ Apanta

Wilt u meer informatie over Satisfied? Neem dan contact op met een van onze kinderfysiotherapeuten, via leoni@knegt-bungelaar.nl of loes@knegt-bungelaar.nl.

 

 

 

Loes
Huybers

Fysiotherapeut en Kinderfysiotherapeut

Mail to: loes@knegt-bungelaar.nl

Leoni
van Dijk

Kinderfysiotherapeut

Mail to: leoni@knegt-bungelaar.nl