Fysiografie Willem Brouwers

Wanneer ben je gestart met werken? Hoe lang werk je voor Knegt & Bungelaar Fysiotherapie?

Ik ben gestart met werken voor Knegt & Bungelaar via Paramount, dat is nu 8 a 9 jaar geleden als Medical fitness instructeur. Sinds bijna 2 jaar werk ik hier nu als fysiotherapeut.

Waar en wanneer heb je de basisopleiding fysiotherapie gevolgd?

Ik heb de Bsc Fysiotherapie gevolgd in Nieuwegein op Thim Internationale Hogeschool voor Fysioherapie, waar ik in 2012 aan begonnen ben. Deze heb ik in 2016 afgerond.

Welke vervolgopleidingen heb je gedaan?

Ik ben bezig met de master geriatrie in de fysiotherapie.

Welke relevante cursussen heb je verder nog gevolgd?

Ik heb voor de fysiotherapie opleiding de cursussen: fitnesstrainer, medical fitnesstrainer, personal trainer, gewichtsconsulent, orthomoleculaire voeding, MBO niveau 4 sport en bewegen gevolgd. Na de fysiotherapie opleiding heb ik nog een cursus voor het onderzoeken van Parkinsonpatiënten gevolgd en een cursus zorgplan COPD. In mei start ik met een cursus parkinsonnet zorgverlener.

Waar liggen je aandachtsgebieden en interesses binnen de fysiotherapie?

Mijn aandachtsgebieden en interesses liggen bij de complexe geriatrische patiënten. Denk aan een revalidatie na een beroerte, de ziekte van Parkinson, vaak in combinatie met andere aandoeningen zoals DM, etalagebenen, hart en vaatziekte, spierkracht en massa afname op oudere leeftijd, kwetsbaarheid en dementie.

Welke nevenactiviteiten heb je verder als fysiotherapeut uitgevoerd?

Elke zes weken hebben we een netwerkoverleg bij de praktijk van Dr. Vd Sande over patiënten die we gezamenlijk behandelen om het behandeltraject te verbeteren. Hierbij zit een Geriater, Huisarts, Praktijkondersteuner, Zorgtrajectbegeleider, Buurtzorg, Zuidzorg en ik.