Fysiografie Lars

Wanneer ben je gestart met werken? Hoe lang werk je voor Knegt & Bungelaar Fysiotherapie?

Na mijn afstuderen ben ik in april 2011 gestart met werken als fysiotherapeut in Eindhoven en later in 2012 in Geldrop. Vanaf 1 februari 2016 ben ik werkzaam als (Sport)fysiotherapeut bij Knegt & Bungelaar.

Waar en wanneer heb je de basisopleiding fysiotherapie gevolgd?

Van 2007 tot 2011 heb ik de Bachelor opleiding tot Fysiotherapeut gevolgd op de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven.

Welke vervolgopleidingen heb je gedaan?

Zelf ben ik een echte sportliefhebber. In mijn werk streef ik er dan ook naar om mensen beter te maken dan dat ze voor een blessure of operatie zijn geweest. Het vraagt om een specialisatie in de sportfysiotherapie om dit te kunnen bewerkstelliggen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in het najaar van 2014 de Master Physical Therapy in Sports ben gaan volgen op locatie Papendal te Arnhem. Hiervoor ben ik op dinsdag 11-12-2018 afgestudeerd.

Welke relevante cursussen heb je verder nog gevolgd?

De laatste jaren heb ik me verdiept met een aantal cursussen op het gebied van schouderdiagnostiek en –revalidatie. Daarnaast volgde ik een cursus gericht op core stability training toepasbaar bij een divers aantal klachten.

 Waar liggen je aandachtsgebieden en interesses binnen de fysiotherapie?

Mijn interesse gaat uit naar de sport specifieke blessures en revalidatietraining. Dit kan zijn na een operatie of conservatief. Specifieke aandachtsgebieden zijn schouder- en knierevalidatie, sport gerelateerde heupklachten, ketenproblematiek en loopanalyses. Daarnaast help ik mensen graag op weg naar een gezonde en verantwoorde leefstijl.

Welke nevenactiviteiten heb je verder als fysiotherapeut uitgevoerd?

Van 2009 tot 2012 ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut bij Dames 1 van hockeyclub Oranje Zwart. Daarnaast ben ik in 2012 als fysiotherapeut betrokken geweest bij de EUFA Futsal Cup voor Club Futsal Eindhoven. De afgelopen 3 jaar heb ik me onder andere bezig gehouden met revalidatie en loopanalyses bij Eindhoven Atletiek.