Coronarevalidatie

Corona heeft de afgelopen twee maanden voor veel gezondheidsklachten gezorgd. Nu de maatschappij langzaamaan weer een beetje op gang komt, ontstaat voor veel mensen de volgende uitdaging: herstellen van een tot voor kort onbekende ziekte.

Er is nog veel onbekend, maar er kan gelukkig al wel veel gedaan worden. Daarom is onze fysiotherapeut Sylvia in Aalst een samenwerking opgestart met de huisartsen, diëtist, psycholoog, mensendiecktherapeut en logopedist, allen vanuit het Medisch Centrum Aalst, rondom patiënten met Corona.

De zorgverleners zijn geschoold in het ziektebeeld Corona. Afhankelijk van de uitkomsten van een intake bij Sylvia, wordt in overleg nagegaan welke behandelaars de ex-Coronapatiënt zo goed mogelijk kunnen helpen. Gedoseerd bewegen, oefeningen, ontspanning, goede voeding, goed omgaan met je klachten en waar nodig thuis aangepast, zijn allemaal elementen die van groot belang zijn bij het herstel van de klachten!

Inmiddels zijn de eerste patiënten gestart met het programma. Middels zorgvuldig overleg tussen behandelaars en patiënt wordt er alles aan gedaan om de kwaliteit van leven van de patiënten te optimaliseren.

Ook in Waalre Dorp is Sylvia bezig met het starten van een soortgelijke samenwerking met de daar aanwezige zorgverleners.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Sylvia via [email protected] of bel haar op telefoonnummer 040-2217228.

Video’s KNGF

Het Koninklijk Nederlands Genoodschap voor Fysiotherapie heeft video’s laten maken over de revalidatie van ex-Coronapatiënten bij de fysiotherapeut. Deze worden ook uitgezonden in de STER reclameblokken.