Coronamaatregelen per 4-5-2020

Groen Licht! Onze maatregelen op een rijtje.

Wij hebben groen licht gekregen vanuit het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om weer aan het werk te gaan. We mogen onze fysiotherapeutische zorg weer – veilig en verantwoord – gaan opschalen.

Concreet houdt dit in dat we vanaf maandag 4 mei weer open gaan voor behandelingen in de praktijk. Uiteraard is uw en onze gezondheid van het grootste belang en zullen wij ons houden aan alle COVID-19 richtlijnen.  Wij behandelen in onze praktijk alleen patiënten die vrij zijn van verschijnselen of vermoedens van COVID-19. Heeft u ook maar enige twijfels hierover, dan verzoeken wij u niet te komen en uw afspraak af te zeggen.

Het is volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door. Bij het maken van de afspraak, zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt. Ook is het belangrijk dat u de bevestigingsmail met bijlage goed doorleest.

Om de noodzakelijke maatregelen te kunnen treffen, is de praktijk anders ingericht. We hebben een maximum aantal stoelen ingesteld voor de wachtkamer beneden en boven. Als u niet weet waar u moet wachten, informeer dan even aan de balie. Wij hanteren een aangepast rooster zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd op de locaties aanwezig zullen zijn.

We vragen uw begrip hiervoor en hopen op uw medewerking.

Welke maatregelen zijn er getroffen?

Naast de gebruikelijke maatregelen en hygiënemaatregelen van het RIVM (geen handen schudden, in je elleboog niezen en hoesten, handen wassen met desinfecterend zeep of gel, gebruik papieren zakdoekjes) gelden de volgende aanvullende huisregels:

  • Houd anderhalve meter afstand van alle aanwezige personen op de praktijk;
  • kom alleen, of indien uiterst noodzakelijk, met maximaal één begeleider;
  • zorg dat u niet eerder dan vijf minuten van tevoren aanwezig bent;
  • neem 2 handdoeken mee naar de praktijk; 1 gewone handdoek en een badhanddoek;
  • wij zullen u, wanneer u de behandelkamer betreedt, vragen uw handen te wassen;
  • maak geen gebruik van het toilet, alleen in noodgevallen;
  • verlaat het pand direct na afloop van de behandeling via de voordeur;
  • houd rekening met elkaar en volg de aanwijzingen van het aanwezige personeel op;
  • om het aantal wachtenden in de wachtruimte tot een minimum te beperken werken sommige therapeuten op het hele en halve uur en sommigen op het kwartier voor en na het hele uur.

Tenslotte:

We verzoeken u dringend om bij tussentijdse of nieuwe klachten niet zonder afspraak naar de praktijk te komen. Neem in dat geval eerst telefonisch contact met ons op. Onze secretaresses of fysiotherapeuten overleggen dan telefonisch met u. Samen bespreekt u dan ook of een afspraak zinvol en verantwoord is.

Was u al onder behandeling van 1 van onze fysiotherapeuten? U zult dan door ons gebeld worden om te bepalen of een afspraak noodzakelijk is.

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Bespreek die met ons. We geven u graag advies.

Wij zijn er klaar voor om u weer te ontvangen en u te helpen bij uw klachten. Hopelijk zien we u snel weer op 1 van onze locaties!

Met vriendelijke groet,

Knegt & Bungelaar Fysio- en manuele therapie.